Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Бутерсладкиш с ябълки и крем карамел

Бутерсладкиш с ябълки и крем карамел

Бутерсладкиш с ябълки и крем карамел
Снимка: Малина Спасова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Разбира се, десерт, който е комбинация от два други десерта, по правило е поне двойно по-вкусен от останалите"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • ябълки - 3 - 4 бр. обелени, почистени от семките, разрязани на две
  • яйца - 8 - 10 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава слагам лист бутертесто.

Подреждам разполовените ябълки, като съм ги разрязала на тънки филийки.

Поръсвам с канела.

В купа разбивам яйцата. Прясното мляко загрявам на котлона и добавям захарта, бъркам да се стопи.

Махам от котлона и сипвам при яйцата като разбърквам добре с телена бъркалка.

Добавям ванилията и заливам върху ябълките.

Слагам бутерсладкиша в загрята фурна на 180-200°C горно и долно и пека до златисто.

Украсих бутерсладкиша с ябълки и крем карамел с течен шоколад, но може с карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: