Начин на приготвяне
Отделете пънчетата на гъбите и ги заделете за друга рецепта, защото в тази няма да са нужни.
Обелете шапките от външната им обвивка, тя се отделя лесно, като прихванете откъм ръбчетата. Не е нужно да ги миете, а и не е препоръчително, освен ако не е належащо и има пръст. Тогава само може да забършете с влажна чиста кърпа, за да я отстраните.
Всяка шапчица посолете леко и напълнете с малко парченце моцарела, поръсете с риган и отгоре сложете повече Проволоне на кубчета и отново риган.
Подредете пълнените гъби в намазана със зехтин тавичка и ако желаете, отгоре капнете още зехтин.
Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 16-18 минути в зависимост от размера на гъбите.
Поднесете това бързо предястие задължително топло. Може да експериментирате със сирената, като използвате други комбинации - синьо сирене, Гауда, Пармезан, Грана Падано, Обикновен кашкавал и други.
Няма нищо по-лесно от едни топли и вкусни пълнени гъби на фурна!
Добър апетит!
Коментари