Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бобена супа по мексикански

Бобена супа по мексикански

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Бобена супа по мексикански1 / 2
15/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/2 глава
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 2 л телешки
  • карамфил - 3 цветчета
  • говеждо месо - 500 г обезкостено
  • царевица - 425 г (1 консерва)
  • боб - 425 г червен боб ( 1 консерва)
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме в него ситно нарязаните зеленчуци. Когато поомекнат заливаме с телешкия бульон и добавяме дафиновия лист и карамфила.

Изчакваме супата да кипне и добавяме говеждото месо. Варим на умерен огън 45-50 минути под похлупак. Изваждаме свареното месо и го накъсваме на малки парченца.

Отцеждаче консервите с боб и царевица и ги добавяме към супата. Връщаме вътре и месото, варим още 10 минути. Подправяме със сол и черен пипер на вкус, наръсваме с магданоз и поднасяме гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: