Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби с бешамелов сос

Гъби с бешамелов сос

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Гъби с бешамелов сос
Снимка: Габриела
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Лесно и вкусно - няма нужда от повече описание на рецептата"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте бешамела, като започнете с разтопяването на маслото в тиган, добавяте брашното и бъркате, докато стане леко златисто.

Добавяте на струйка прясното мляко и бъркате, докато не стане хубав гъст сос. Овкусявате с индийско орехче, сол и черен пипер.

В друг тиган задушавате гъбите с масло, овкусяте и тях с малко сол и черен пипер. Когато са готови ги добавяте към соса бешамел.

Готвите ги заедно за около една-две минути. Поднасяте със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: