Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, след което се запържва. След това към лука се прибавят каймата и червеният пипер. Каймата трябва да се запържи хубаво.
След като е запържена, към нея се добавят маслините и гъбите. Подправят се със сол и черен пипер. Всичко се запържва за малко.
След което се добавя и доматеният сок. Оставя се да се вари. Сосът трябва да се сгъсти.
Приготвяне на сос Бешамел.
Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. След което се прибавя и прясното мляко и се бърка непрекъснато и енергично.
Сосът Бешамел се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да поври, за да се сгъсти сосът.
В тенджера се слага вода да заври с малко олио. След като заври, водата се маха от котлона. Във водата се пускат за 1-2 минути, една по една корите за лазаня, за да не се слепнат. Тавата се намазва със олио.
Реди се ред кори за лазаня, след това соса с каймата и малко от соса Бешамел. Така се редува, докато свършат продуктите. Завършва се с кори за лазаня. Отгоре се заливат със сос Бешамел.
Кашкавалът се настъргва и се слага върху лазанята. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Лазанята с бешамелов сос е готова.