Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Бешамелов сос за мусака

Бешамелов сос за мусака

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бешамелов сос за мусака1 / 2
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Сочен и ароматен бешамелов сос, който превръща обикновената мусака в гурме изкушение!"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г краве
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 350 - 400 мл
  • яйца - 3 големи
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете брашното при непрекъснато бъркане.

Доливайте и бъркайте с топлото прясно мляко, добавете 2 щипки сол. И снемете от котлона.

При непрекъснато бъркане се добавят едно по едно яйцата, но след като заливката се е поохладила.

Залейте с бешамеловия сос мусаката и сложете да се запече.

Бешамеловият сос за мусака е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Milena Blanck
Milena Blanck
При мен не се получи с дадените грамажи. Масло ми трябваше повече както и прясно мляко освен това по моя вкус малко повече сол трябваше да сложа. В крайна сметка съм много доволна от резултата получи се перфектно. Благодаря за рецептата.
18.11.2019 14:13
3