Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Тапас»Палачинки със скариди от Андалусия (Tortitas de camaron)

Палачинки със скариди от Андалусия (Tortitas de camaron)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Палачинки със скариди от Андалусия (Tortitas de camaron)8 / 8
19/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"А палачинки, дами и господа, любители на най-вкусните ястия, може да се приготвят и със скариди"

Необходими Продукти

  • скариди - 150 г много мънички, небелени
  • брашно - 100 г пшенично
  • нахутено брашно - 100 г
  • вода - 250 мл студена
  • пресен лук - 1 стрък
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол - 2 - 3 щипки или на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези палачинки тортитас са типични за зоната на Андалусия и най-вече Кадис. Приготвят се със мини скаридки, които наричат Камарони.

Подобни са на нашите малки черноморски скариди, затова с тях можем да си направим тези чудни солени палачинки, които всъщност се консумират като мезе/тапас.

В краен случай може да се направят и с по-големи скариди, но тогава те трябва да се обелят и накълцат. В случая малките се слагат цели, с обвивките, тъй като са крехки и нежни.

Направата на тортитас де камарон е много проста и лесна.

Пресният лук и магданозът се кълцат на много ситно.

Двата вида брашно се смесват заедно със солта, слага се лукът и магданозът. Налива се студена вода и всичко се разбърква много добре. Добавят се и мини скаридите.

Перфектната гъстота на сместа трябва да е такава, че когато загребете и пуснете в нагорещено олио, да се разстила, а не да стои на купчинка. Ако се случи това (зависи от брашното, което използвате), налейте още вода, за да разредите. Ако пък прецените, че сместа е твърде рядка, добавете още брашно.

Пържете мини палачинките до златисто и изваждайте върху кухненска абсорбираща хартия, тъй като поемат доста мазнина.

Поднесете топли с хубаво бяло вино или биричка.

Като препоръка мога да ви дам, ако искате по-хрупкави тортитас, да оставите сместа за 30 минути в хладилник, преди да преминете към пърженето.

Може да изпечете и в по-малко мазнина, например зехтин, като използвате хубав тиган с незалепващо дъно. Така биха поели по-малко мазнина.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: