Баница с извара и тученица

19/08/2019
"Вярваме, че всеки заслужава да започне деня си с парче ароматна и вкусна баница с тученица "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се разбива с яйцата, като запазвам единия жълтък за намазване.

Прибавяме киселото мляко, в което сме угасили содата.

Тученицата нарязваме и задушаваме в малко масло до омекване, след което прибавям към сместа с изварата.

Намазняваме един лист с олио, покриваме с втори и разпределяме от плънката.

Повтаряме до изчерпване на продуктите. Нареждаме или навиваме на руло в подходяща предварително намазнена тава.

Намазваме баницата с останалия жълтък, разбит с малко олио. Ако е останало от плънката - слагаме и нея отгоре.

Печем баницата с извара и тученица в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар