Лесна мързелива лютеница с вино

20/08/2019
"Разкошна лютеница с богат вкус, която няма да ви умори, докато я правите "
Приготвяне90 мин.
Готвене150 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 215
  • Преглеждания за месеца1971
  • Преглеждания за седмицата183
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При измерването на продуктите ползвам чаша с вместимост 200 мл.

Приготвянето на тази лютеница е много лесно, а се казва мързелива лютеница, защото просто слагаме всички зеленчуци във фурната и ги печем.

Нарязваме патладжана на едри кубчета и го оставяме да се изкисне в солена вода за 60 минути. Останалите зеленчуци без доматите се режат на едри парчета и се слагат в голяма тава. Овкусяват се със солта, захарта, оцета, червеното вино и олиото, разбъркват се добре.

Покривате тавата с фолио, но не го слагате плътно, за да може течността от зеленчука да се овкусява.

Печете зеленчуците в загрята на 250 градуса фурна за около 120 минути, като внимавате да не ги изгорите.

Междувременно смилате доматите и ги варите на котлона, докато се изпари излишната вода. Добавяте ги към зеленчуците в тавана, овкусявате с черен пипер и кимион.

Печете, докато продуктите останат само на мазнина. След това пасирате продуктите поне 2 пъти. Насипвате лютеницата с вино в сухи топли бурканчета си стерилизирате за 15-20 минути.

Идеята е от блога MyTaste

ДОБЪР АПЕТИТ!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар