Зимна лютеница

Зимна лютеница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Зимната лютеница никога не стига. Тя е диетична, защото не се пържи с олио. Предлага се и за диабетици, тъй като има приятна сладост без добавена захар."

Необходими Продукти

  • печени червени чушки - 800 г замразени или консерва
  • печен патладжан - 250 г замразен или консерва
  • зехтин - 40 мл
  • лук - 1/2 главичка стар
  • магданоз
  • сол
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се размразяват от предната вечер.

Консервираните се изваждат от опаковката. Старателно се притискат, да се изцедят от течността.

Патладжанът се разбива с 20 мл зехтин с пасатор до гъста консистенция и побеляване.

Така ще получим необходимата гъстота на лютеницата. Чушките се разбиват отделно с пасатор и останалия зехтин до фина консистенция.

Смесват се с разбития патладжан и се подправят със сол и малко оцет на вкус.

Лукът се кълца на много ситно, благодарение на него лютеницата може да се съхранява в хладилник 7 дни, при което се сгъстява допълнително. Добавя се нарязания магданоз.

Зимната лютеница никога не стига. Тя е диетична, защото не се пържи с олио. Предлага се и за диабетици, тъй като има приятна сладост без добавена захар.

Вижте още какво се съдържа в лютеницата, както и има ли разлика между айвар и лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: