Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със задушен грах

Свински пържоли със задушен грах

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински пържоли със задушен грах
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаем колко много от вас обичат да си похапват месце, затова ви поднасяме тази рецепта за сочни свински пържоли с гарнитура"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. около 650 - 700 г (котлети или вратни с кост)
  • бяло вино - 350 мл.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян, или на вкус
  • сол - 4 щипки
  • зехтин - около 4 с.л.
  • За гарнитура от задушен грах
  • грах - 300 г пресен или замразен
  • моркови - 1 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • мента - 2 - 3 стръка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л. меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се натриват с черен пипер и се мариноват във виното, резени лук и много малко сол. Оставят се за 1 нощ в хладилник. Ако са вратни пържоли не е чак толкова наложително да престояват дълго, но за котлети е препоръчително.

За задушения грах се почиства морковът и се нарязва на тънки кръгчета. Запържва се за кратко в олиото и се добавят зелените лук и чесън.

След около 2 минути се сипва граха, масълцето и половината накълцана свежа мента.

Сипва се 1 кафена чаша вода и се задушава всичко за 10-15 минути.

Задушеният грах се посолява, добавя му се останалата мента и се разбърква. Опитват се зрънцата и ако е нужно времето за готвене се увеличава (зависи дали ползвате замразен или пресен грах)

Когато гарнитурата за пържолите е готова, се загрява зехтинът (може и олио) на умерено силен огън и свинското се пече до златисто от всяка страна.

Пържолите се поръсват със малко сол и се поднасят с ароматния задушен грах.

Свинските пържоли със задушен грах са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: