Начин на приготвяне
Така приготвени, червеният лук към варения бял боб са чудесна добавка към печена риба!
Често се случва, да се приберете вкъщи и да имате много малко време да приготвите нещо за ядене. Мисля, че тази бобена салата може да бъде, самостоятелно ястие или чудесна гарнитура към печена риба!
Много малко усилия и резултатът е наистина невероятен.
Обелете червения лук, измийте го и го нарежете на тънко.
В малък тиган загрейте няколко супени лъжици олио, след това добавете лука, леко го посолете и оставете да се запържи хубаво на слаба степен на котлона, като разбърквате от време на време.
Междувременно отцедете сварения боб и изплакнете обилно под течаща вода.
В малка купа сложете няколко супени лъжици олио, щипка сол, смлян пипер, ситно нарязан магданоз и няколко капки лимон. Емулгирайте.
Разбъркайте боба с приготвената емулсия, след което добавете лука.
Разбъркайте добре и подправете със сол, ако е необходимо.
Салатата от бял боб от Испания е готова за сервиране.
Насладете се и като гарнитура с бял боб и задушен червен лук!