Кебапчета под прикритие

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
21/08/2019
"Кебапчетата под прикритие се консумират със студена бира, който също отлежава под прикритие в хладилника "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кебапчета - 8 бр.
  • бекон - 8 бр., слайс
  • кашкавал - 200 г
  • За картофеното пюре
  • картофи - 600 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 40 г
  • мащерка - 3 стръка, изсушена
  • индийско орехче - 1/2 к.л., прясно настъргано
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кебапчетата изпичаме на скара и оставяме в захлупен съд.

Картофеното пюре приготвяме, като измитите картофи обелваме и поставяме в чиния, за да се охладят.

Варят се на умерена температура.

Отстраняваме, след като установим, че са сварени напълно.

Още горещи ги минаваме през преса за картофи в дълбока стъклена купа.

Загряваме леко прясното мляко, като в него прибавяме листенцата мащерка, овкусяваме с черен пипер и сол, ако е необходимо.

Добавяме щедра бучка масло и заливаме пресованите картофи. Разбъркваме до желаната желаната консистенция на по-гъсто пюре.

Всяко кебапче обвиваме с картофено пюре. Поставяме ги в намаслена йена глаз тавичка.

Покриваме с резен бекон и поставяме в загрята фурна.

Печем за около 25 минути до зачервяването на бекона.

Поръсваме с настърган кашкавал и дозапичаме, докато той се разтопи.

Поднасяме Кебапчета под прикритие с чаша изстудено пиво и разкриваме тяхната вкусна идентичност:))

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар