Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Кебапчета под прикритие

Кебапчета под прикритие

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кебапчета под прикритие
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Кебапчетата под прикритие се консумират със студена бира, който също отлежава под прикритие в хладилника"

Необходими Продукти

  • кебапчета - 8 бр.
  • бекон - 8 бр., слайс
  • кашкавал - 200 г
  • За картофеното пюре
  • картофи - 600 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 40 г
  • мащерка - 3 стръка, изсушена
  • индийско орехче - 1/2 к.л., прясно настъргано
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кебапчетата изпичаме на скара и оставяме в захлупен съд.

Картофеното пюре приготвяме, като измитите картофи обелваме и поставяме в чиния, за да се охладят.

Варят се на умерена температура.

Отстраняваме, след като установим, че са сварени напълно.

Още горещи ги минаваме през преса за картофи в дълбока стъклена купа.

Загряваме леко прясното мляко, като в него прибавяме листенцата мащерка, овкусяваме с черен пипер и сол, ако е необходимо.

Добавяме щедра бучка масло и заливаме пресованите картофи. Разбъркваме до желаната желаната консистенция на по-гъсто пюре.

Всяко кебапче обвиваме с картофено пюре. Поставяме ги в намаслена йена глаз тавичка.

Покриваме с резен бекон и поставяме в загрята фурна.

Печем за около 25 минути до зачервяването на бекона.

Поръсваме с настърган кашкавал и дозапичаме, докато той се разтопи.

Поднасяме Кебапчета под прикритие с чаша изстудено пиво и разкриваме тяхната вкусна идентичност:))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: