Начин на приготвяне
Кебапчетата изпичаме на скара и оставяме в захлупен съд.
Картофеното пюре приготвяме, като измитите картофи обелваме и поставяме в чиния, за да се охладят.
Варят се на умерена температура.
Отстраняваме, след като установим, че са сварени напълно.
Още горещи ги минаваме през преса за картофи в дълбока стъклена купа.
Загряваме леко прясното мляко, като в него прибавяме листенцата мащерка, овкусяваме с черен пипер и сол, ако е необходимо.
Добавяме щедра бучка масло и заливаме пресованите картофи. Разбъркваме до желаната желаната консистенция на по-гъсто пюре.
Всяко кебапче обвиваме с картофено пюре. Поставяме ги в намаслена йена глаз тавичка.
Покриваме с резен бекон и поставяме в загрята фурна.
Печем за около 25 минути до зачервяването на бекона.
Поръсваме с настърган кашкавал и дозапичаме, докато той се разтопи.
Поднасяме Кебапчета под прикритие с чаша изстудено пиво и разкриваме тяхната вкусна идентичност:))