Бистра супа от младо петле

КристинаКристинаНовак291017
20/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петлето се измива добре, нарязва се на парчета и заедно с дреболиите (без дробчето), 1 глава лук и няколко стръкчета прясна чубрица се слага в херметическа тенджера.

Долива се вода и тенджерата се слага на котлона на силен огън. След като заври, котлонът се намалява и месото се вари около час. Отделно може да сварите дробчето. Трябват му не повече от 10 минути.

След като петлето е готово, го обезкостявате, а бульона прецеждате.

Бульонът се слага на котлона и към него се прибавят зеленчуците, предварително нарязани на дребно, както и подправките - сол, черен и червен пипер.

Слагат се и накъсаното на парченца месо и дреболийките. Към края на варенето, когато зеленчуците са напълно готови, се добавя фидето, прясната чубрица и магданозът.

След 4-5 минути котлонът се изключва и вашата вкусна, полезна и питателна супа от петле е готова.

П.С. Ако прецените, може да сложите мазнина (олио или зехтин) в супата от петел. Аз не сложих, защото петлето си пусна мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар