Телешки шол, задушен с чесън

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Телешки шол, задушен с чесън
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Невероятна рецепта за основно ястие, подходящо за всеки специален повод - телешки шол, задушен с чесън"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 600 г
  • чесън - 8 скилидки
  • червено вино - 150 г
  • домати - 400 г консерва
  • гъби - 250 г/400 г
  • черен пипер
  • лук - малък червен
  • сол
  • дафинов лист
  • целина - 1 връзка
  • мазнина - по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям, като първо запържвам/запечатвам телешкото, нарязано на кубчета - в сгорещеното масло за 5-10 минути добавям лука, виното, доматите и чесъна /нарязан ситно/, черния пипер, целина /половина от връзката /дафиновия лист.

Доливам вода 200 мл и на слаб котлон в тенджера под налягане варя 40 минути.

Когато сложа месото да се вари, пускам фурната и слагам една средна тиква /издълбана/ да се пече за около 40 минути, овкусявам с черен пипер, сол, мащерка /може и без нея/.

След като телешкият шол и тиквата са готови, пълния тиквата с телешкото, запичам още 15-20 минути.

Много вкусна става тиквата, поема ароматите и е много балансирана рецепта за телешки шол, задушен с чесън.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: