Начин на приготвяне
Телешкия дроб е сравнително евтин продукт на пазара и се приготвя бързо.
Освен на скара, пържен или на пастет може и да го задушите.
Дробе се обезципява с остър нож и се нарязва на едри кубчета. Поставете ги в купа и залейте с чаша прясно мляко (по възможност домашно).
Оставете купата на хладно за около 6 часа.
Отцедете дроба през гевгир. Не го изплаквайте с вода!
Настройте мултикукъра на програма ЗАДУШАВАНЕ. Поставете на дъното на гърнето кравето масло и след като се разтопи, добавете късчетата телешки черен дроб, зрънцата черен пипер и скилидките чесън.
Запържете го леко, колкото да си промени цвета. Прибавете червеното вино и около 30 мл вода. Затворете капака на мултикукъра до приключване на времетраенето на програмата.
Едва след звуковия сигнал посолете. Ако го посолите, предварително ще стане твърд и жилав.
Ако желаете в началото на задушаването може да прибавите и зеленчуци - лук, гъби, чушки, домати...
Сервирайте задушения телешки черен дроб, докато е топъл.
Да ви е вкусно!