Начин на приготвяне
Солта, черният и белият пипер се смесват и с тази смес се натрива парчето месо от всички страни.
Сокът на лимона се изцежда и се смесва със зехтина. В тази смес се слага месото и се маринова за 4 часа в хладилника, като на всеки час се обръща.
Морковът се реже на тънки дълги ивици. Скилидки чесън се обелват. В месото се правят фини разрези и в тях се слагат ивиците морков и целите скилидки чесън.
Месото се завива в два слоя фолио, като се защипва плътно, за да не изтича сокът. Пече се час и половина в загрята на 200 градуса фурна. Картофите се режат на четвъртинки.
Фолиото се развива, около месото се слагат картофите и се покриват с голям лист фолио.
Пече се още 30 минути. Фолиото отгоре се маха и ястието се пече още 10 минути, за да хване месото коричка.