Домашен сладолед с кондензирано мляко

22/08/2019
"С молитва за вечно лято и лесна рецепта за домашен сладолед ви пожелаваме много усмивки "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо870
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата89
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сметана - 900 мл - 1 л. течна, сладкарска, неподсладена, 35% масленост
  • кондензирано мляко - 370 г
  • плодове - за гарниране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте сметаната до кремообразност без да прекалявате, за да не се пресече. Използвайте 900 мл, ако искате по-сладък сладолед, или 1 литър за не чак толкова натрапчива сладост.

2. Към разбитата сметана добавете на части кондензираното мляко и разбърквайте с плавни движения, за да се задържи сместа възможно по-пухкава.

3. Когато постигнете хомогенност прехвърлете в съд, подходящ за замразяване. Не е нужна машина за сладолед, нито разбъркване, тъй като и без това си става кремообразен сладоледът.

4. Покрийте плътно със стреч фолио, хубаво да прилепва, за да не се образуват кристали.

Прибетете във фризер за минимум 6 часа.

5. Преди сервиране извадете сладоледа, за да се отпусне леко и да ви е по-лесно да загребвате топки или с лъжица. Аз понякога го правя и в индивидуални купички, както на снимката.

6. Гарнирайте домашния сладолед с кондензирано мляко с плодове по избор и поднесете за радост на малки и големи лакомници.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар