Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли на фурна с чеснов сос

Равиоли на фурна с чеснов сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Равиоли на фурна с чеснов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако храната можеше да говори вместо вас, тези раиволи на фурна щяха да бъдат най-вкусното любовно обяснение"

Необходими Продукти

  • равиоли - готови 300 гр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • гъби - 100 гр.
  • зеленчуци - замразен микс 200 г (по избор)
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сирене - моцарела 100 гр.
  • сос - чеснов 200 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Равиолите се варят в подсолена вода и отцеждат в гевгир.

Лукът и морковите се нарязват на малки кубчета. Доматите се попарват, обелват, отделят се семената и нарязват на парчета. Гъбите се нарязват на парчета.

Грахът се размразява. Царевицата се отцежда. Приготвените зеленчуци запържете в олио за 3–4 минути, след това се добавят равиолите.

Получената смес се слага в намазнена тавичка, полива се с готовия чеснов сос, смесен с нарязаното на кубчета сирене. Запечете във фурната за 40 минути при 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Страхотно !
24.03.2016 17:00
cvetomira
cvetomira
Пробвах!Страхотно се получи,а за равиолите аз първо ги варих!
Всички много го харесаха!
14.03.2014 13:00
десито
десито
Готови ще рече готови купени според мен, които ест. трябва да се сварят, преди да ги сложиш да се изпекат.
13.03.2014 17:04
1
1
Аз ги варих, много хубаво стана, но не съм слагала гъби и домати, и ми стана за 20 мин. печене, а не за 40 мин, като предварително макароните са сварени и зеленчуците задушени.
19.02.2011 15:53
Ins0mn1a
Ins0mn1a
Какво ще рече готови равиоли, трябва ли да се варят преди да ги пека във фурната ?
26.01.2011 16:28