Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Варена царевица на зърна с чеснов сос

Варена царевица на зърна с чеснов сос

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Варена царевица на зърна с чеснов сос1 / 3
01/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Мезето е готово, остава само някой да каже наздраве"

Необходими Продукти

  • царевица - 5 бр. млечна
  • за чесновия сос
  • майонеза - 150 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • галета - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наронените зърна от царевицата почистваме и измиваме.

В съд със студената и подсолена вода поставяме готовите зърна.

Варим на умерен огън до омекване на месестата им част.

След като са готови, прецеждаме през гевгир и ги поставяме в съд.

Чесновият сос се прави по следния начин: В подходящ съд слагаме киселото мляко, галетата и обеления чесън без майонезата, черния пипер и пасираме.

След което прибавяме майонезата, черния пипер и разбъркваме добре.

Част от готовата царевица поставяме в чашки, след което поръсваме с чесновия сос.

Разбъркваме добре и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
31
20
11
Дай твоята оценка: