Начин на приготвяне
Чушките се измиват, изтърбушват и надупчват с нож, всяка една на 2-3 места. Подреждат се в тава и се оставят на страни. Лука го белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Моркова и 1 зелена и 1 червена чушка също ги почистваме, измиваме и режем на кубчета.
В тиган сипваме около 5 с.л. олио и запържваме първо лука в нея. След това добавяме моркова и чушките. Запържваме за около 2 минути и добавяме измитият и почистен ориз към тях.
Разбъркваме и добавяме 1 ч.ч. вода. Оставяме да поври, докато водата се изпари. След което добавяме каймата, разбъркваме, така че да може да се смеси заедно с ориза. Махаме от котлона и добавяме 1 домат, обелен и нарязан на дребно, и магданоз - също нарязан на ситно.
Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица и разбъркваме добре. С помощта на малка лъжичка пълним чушките с така приготвената смес и ги потапяме в брашно преди да ги поставим в тавата обратно.
След като сме напълнили чушките ги поливаме отгоре с олио, нарязваме другия домат на парчета отгоре и пълним тавичката с вода, така че да се покрият чушките. Печем в загрята фурна, като се запекът чушките от едната страна ги обръщаме да се запекът и от другата.
Накрая си приготвяме заливка, като разбием в дълбока купа 3 яйца и 1/2 кофичка кисело мляко. С така разбитата смес заливаме чушките отгоре и връщаме обратно във фурната, докато се запече заливката. Да ви е сладко!