Канелени палачинки с рикота и сос от къпини

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
25/08/2019
"Когато палачинките не са просто палачинки, а са любовно обяснение с рикота, с дъх на къпини и обещания за много сладки моменти "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа с обло дъно разбиваме на сняг белтъците, прибавяйки постепенно рикотата и прясното мляко.

В друг съд пресяваме брашното с канелата, пудрата захар и бакпулвера.

В голяма купа разбъркайте заедно брашното, захарта и бакпулвера.

Смесете всички съставки в еднородна гладка консистенция и оставете в хладилник за 1-2 часа.

Изпечете палачинките в тиган с тефлоново покритие, като намазвате дъното му с масло.

Къпиновото кули пригответе, като измиете плодовете и ги отцедите от водата.

Смесете водата със захарта на умерена температура, като прибавите ароматното плодово вино и пръчица канела.

След като алкохолът се изпари и сиропът се посгъсти махнете канелата и прибавете плодовете.

Поднесете пухкавите канелени палачинки със сварения ароматен къпинов сос.

По идея на Таня Донева, с промени в рецептата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар