Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Канелени палачинки с рикота и сос от къпини

Канелени палачинки с рикота и сос от къпини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Канелени палачинки с рикота и сос от къпини
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
22
"Когато палачинките не са просто палачинки, а са любовно обяснение с рикота, с дъх на къпини и обещания за много сладки моменти"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • белтъци - 3 бр.
  • рикота - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1/2 к.л. равна
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • масло - 50 г разтопено
  • сол - 1 - 2 щипки
  • масло - за намазване
  • За къпиновия сос
  • къпини - 1 ч.ч. (моите са замразени)
  • кафява захар - 3 с.л.
  • червено вино - 1 с.л. - Малина и Мерло Trastena
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа с обло дъно разбиваме на сняг белтъците, прибавяйки постепенно рикотата и прясното мляко.

В друг съд пресяваме брашното с канелата, пудрата захар и бакпулвера.

В голяма купа разбъркайте заедно брашното, захарта и бакпулвера.

Смесете всички съставки в еднородна гладка консистенция и оставете в хладилник за 1-2 часа.

Изпечете палачинките в тиган с тефлоново покритие, като намазвате дъното му с масло.

Къпиновото кули пригответе, като измиете плодовете и ги отцедите от водата.

Смесете водата със захарта на умерена температура, като прибавите ароматното плодово вино и пръчица канела.

След като алкохолът се изпари и сиропът се посгъсти махнете канелата и прибавете плодовете.

Поднесете пухкавите канелени палачинки със сварения ароматен къпинов сос.

По идея на Таня Донева, с промени в рецептата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: