Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Страхотна боровинкова торта

Страхотна боровинкова торта

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Страхотна боровинкова торта4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Колко е страхотна тази боровинкова торта ще разберете и сами, защото проста няма как да не я приготвите"

Необходими Продукти

  • за блата
  • нишесте - 40 г
  • брашно - 70 г
  • бадеми - 60 г смлени, сурови, обелени
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • масло - 30 г краве
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 прахче
  • кора - лимонова, настъргана
  • за крема
  • крема сирене - 250 г тип Филаделфия
  • сладкарска сметана - 200 мл за разбиване
  • желатин - 4 г
  • боровинки - 150 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - от един лимон
  • и още
  • боровинки - 100 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купи разделете белтъци от жълтъци. Белтъците разбийте с щипка сол за 3-4 мин.

Жълтъците разбийте с миксер със 100 г захар до побеляване. Съберете ги в една купа, като внимателно разбърквате отдолу нагоре, за да не спадне сместа.

В друга купа смесете пресятото с бакпулвера, нишестето, ванилията и щипка сол брашно. Сложете смлените бадеми. На порции прибавете сухата смес към яйчената. Излейте на струйка разтопеното краве масло. Хомогенизирайте сместа. Застелете форма (20 см) с хартия за печене.

Изсипете кексовата смес. Подравнете и изпечете блата на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин. Извадете формата, освободете блата и охладете на решетка.

За крема разбийте охладената сметана на твърд сняг. Към сиренето сложете една с.л. сирене филаделфия или крема, хомогенизирайте добре и прибавете сметаната. Сложете желатина в чаша със студена вода за да омекне.

Към лимоновия сок прибавете омекналия желатин и 50 г захар. Сложете течността на котлон и бъркайте докато желатина се разтопи. Прибавете към крема, разбъркайте добре.

Разрежете охладения блат хоризонтално. Във форма (20 см.) с откопчаващ се ринг сложете едната половина, изсипете всичкия крем, подравнете и похлупете с другата половина. Приберете тортата в хладилник за 5-6 часа.

Охладената боровинкова торта украсете с пресни боровинки и поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tsvetelina Lalova
Tsvetelina Lalova
Здравейте,

При приготвянето на крема слагат ли се боровинки?
В списъка с продуктите ги има, но в рецептата не виждам кога се слагат в крема.

Цвети
29.01.2021 15:37
Desislava Krancheva
Desislava Krancheva
Колко голяма е тавичката, която сте използвали за тортата (диаметър)?
31.08.2019 22:15
1
Покажи всички подкоментари
Ivelina
Ivelina
Любимият ми начин за приготвяне на торта. Чудна е!
26.08.2019 20:30
1
Покажи всички подкоментари
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Красива и много вкусна торта
26.08.2019 08:25
1
Покажи всички подкоментари