Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен сафрид (бирено мезе)

Пържен сафрид (бирено мезе)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Трудно ни е да кажем на 1 кг пържен сафрид колко точно бира трябва да си носите, но клоним към много"

Необходими Продукти

  • сафрид - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата хубаво, от вътрешностите под течаща вода, без да махаме главите им.

Взимаме една чиния, слагаме вътре сол и брашно и разбъркваме сместа.

Слагаме един тиган на котлона и слагаме олио вътре, чакаме да загрее, след това овалваме рибата в брашното и пускаме в горещото олио.

След като се запържи, изваждаме пържения сафрид върху салфетка, за да поеме мазнината.

Сервираме пържения сафрид още топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: