Пържен сафрид (бирено мезе)

Пържен сафрид (бирено мезе)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
253
2k
833
621
2
26/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Трудно ни е да кажем на 1 кг пържен сафрид колко точно бира трябва да си носите, но клоним към много"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата хубаво, от вътрешностите под течаща вода, без да махаме главите им.

Взимаме една чиния, слагаме вътре сол и брашно и разбъркваме сместа.

Слагаме един тиган на котлона и слагаме олио вътре, чакаме да загрее, след това овалваме рибата в брашното и пускаме в горещото олио.

След като се запържи, изваждаме пържения сафрид върху салфетка, за да поеме мазнината.

Сервираме пържения сафрид още топъл.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: