Пържен сафрид (бирено мезе)

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11458286
26/08/2019
"Трудно ни е да кажем на 1 кг пържен сафрид колко точно бира трябва да си носите, но клоним към много "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сафрид - 500 кг
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата хубаво, от вътрешностите под течаща вода, без да махаме главите им.

Взимаме една чиния, слагаме вътре сол и брашно и разбъркваме сместа.

Слагаме един тиган на котлона и слагаме олио вътре, чакаме да загрее, след това овалваме рибата в брашното и пускаме в горещото олио.

След като се запържи, изваждаме пържения сафрид върху салфетка, за да поеме мазнината.

Сервираме пържения сафрид още топъл.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар