Начин на приготвяне
Измиваме добре карфиола и го накъсваме на малки розички. Поставяме ги в голям подходящ съд с кипяща подсолена вода.
Бланшираме го за около 5-6 минути и прехвърляме карфиолените розички с друг съд с ледена вода. След шокирането им ги поставяме в гевгир, за да се отцедят добре.
Подготвяме сместа за панировката, като разбъркваме на пяна яйцата, доливаме от пивото, прибавяме брашното с бакпулвера и пармезана.
Овкусяваме с малко сол, черен пипер и кайен, по желание. Разбъркваме сместа още веднъж.
Консистенцията на тестото трябва да е по-гъста от тази на палачинковото тесто.
В касерола загряваме растителната мазнина.
Потапяме всяка розичка в панировката, след което я овалваме в царевичния грис. Пържим в мазнината до зачервяване.
Поднасяме панирания карфиол с изстудено пиво и по желание в млечно-чеснов сос.
Коментари