Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирено мезе с хрупкав паниран карфиол

Бирено мезе с хрупкав паниран карфиол

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k5k1
Бирено мезе с хрупкав паниран карфиол
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Направо да не повярва човек какво страхотно бирено мезе се приготвя от карфиол"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • царевично брашно - 7 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • бира - 100 мл. светла
  • пармезан - 80 г ситно настърган
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • кайен - 1 к.л. по желание
  • царевичен грис - 7 - 8 с.л. за овалване
  • растителна мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре карфиола и го накъсваме на малки розички. Поставяме ги в голям подходящ съд с кипяща подсолена вода.

Бланшираме го за около 5-6 минути и прехвърляме карфиолените розички с друг съд с ледена вода. След шокирането им ги поставяме в гевгир, за да се отцедят добре.

Подготвяме сместа за панировката, като разбъркваме на пяна яйцата, доливаме от пивото, прибавяме брашното с бакпулвера и пармезана.

Овкусяваме с малко сол, черен пипер и кайен, по желание. Разбъркваме сместа още веднъж.

Консистенцията на тестото трябва да е по-гъста от тази на палачинковото тесто.

В касерола загряваме растителната мазнина.

Потапяме всяка розичка в панировката, след което я овалваме в царевичния грис. Пържим в мазнината до зачервяване.

Поднасяме панирания карфиол с изстудено пиво и по желание в млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Пожелавам ви успешна и вкусна рецепта. Наздраве на цялата компания и добър апетит, Билянче!
29.11.2018 17:35
1
Биляна Владова
Биляна Владова
панираният карфиол е любимо мезе в моят дом не само за бира, а и за винце. до сега не съм правила с пармезан, но ще пробвам още този уикенд за да си посрещна гостите с него.
29.11.2018 16:16
1