Ягодова торта с корнфлейкс

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ягодова торта с корнфлейкс
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Ягодова торта с корнфлейкс, която говори сама за себе си"

Необходими Продукти

  • корнфлейкс - 180 г царевичен
  • ягоди - 500 г
  • мед - 150 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 100 мл
  • ром - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете меда в студеното прясно мляко. Прибавете рома.

Изсипете корнфлейкса и изчакайте, докато люспите набъбнат и поемат цялата течност.

Разбийте охладената сметана на твърд сняг.

В друга купа сложете маскарпонето с две супени лъжици пудра захар и разбийте за няколко мин с миксер.

Към маскарпонето добавете на порции разбитата сметана. Хомогенизирайте много добре. Почистете ягодите, нарежете ги на половинки.

Във форма с откопчаващ се ринг застелете парче найлон. На дъното изсипете от корнфлейкса, наредете ягоди и изсипете от крема. Повторете още веднъж, като завършите с ягодите.

Украсете ягодовата торта с разбита сметана. Приберете тортата в хладилник за 4 часа.

Извадете охладената торта, отстранете найлона и да ви е сладко!

Лека и много свежа за горещите дни ягодова торта с корнфлейкс, ще ви хареса.

Забележка: Може да я оставите и във формата, тортата е много мека, няма желатин и може да ви е трудно да я извадите!

Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: