Начин на приготвяне
Нарязваме месото на ситно и го заливаме със студена вода. Сваряваме го на умерен огън, като от време на време отпенваме бульона.
Сгорещяваме мазнината и запържваме в нея ситно нарязаните лук, моркови и целина. Овкусяваме с черен и червен пипер. Рендосваме домати и ги добавяме към останалите продукти.
Оставяме зеленчуците да се пържат докато не изври излишния сок и останат само на мазнина. Изсипваме всичко при врящото месо и разбъркваме.
Ком супата заври отново добавяме и фидето и варим още 7-10 минути.
Сваляме супата от котлона и застройваме със смес от киселото мляко, брашното и яйцето. Хубаво е да я темперираме преди да я изсипем при супата.
Преди поднасяне наръсваме с магданоз и добавяме 2-3 капки оцет, а по желание може и да гарнирате с люта чушка - най-добре пукана.