Начин на приготвяне
Сварете картофите за половин час във вода с добавена щипка сол. През това време оставете нарязането на хапки пилешко да се маринова в смес от куркума, черен пипер, сол, зехтин и сок от лимон.
Махнете пънчетата на гъбите, забървете шапките с влажна хартия. Нарежете на дребно и сотирайте в тиган, в който предварително сте затоплили зехтин с няколко скилидки чесън и мащерка.
Щом са готови, извадете гъби и в същия тиган прехвърлете пилешкото. Пържете до златисто, нарежете на още по-ситно и сложете при гъбите. Поръсете с подправки на вкус.
Готовити картофи разрежете на две по дължина, махнете вътрешността внимателно. Овкусете със сол и намажете лодките от картофи с майонеза.
Напълнете картофите с готовата плънка, сипете няколко капки сос Табаско. Може да сложите още малко майонеза по желание.
Пълнените картофи с месна плънка поднесете като бирено мезе или ефектно предястие.