Месна изненада

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Месна изненада
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обичаме изненади с месо"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • галета - 1 с.л
  • универсална подправка - 1/2 ч.л за кайма
  • гъби - 8 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сметана - 3 с.л, заквасена
  • шунка - 150 г
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата. Към нея прибавете настърганата глава лук, галетата и подправката. От получената смес оформете 8 топки.

Почистете гъбите от пънчетата и ги обелете.

Вземете топка кайма и я разплескайте. В средата поставете гъба и загърнете така, че отворът на гъбата да остане непокрит. Така направете и с останалите продукти.

Подредете ги в тава (намаслена) и ги напълнете с нарязаната на кубчета шунка. Нарежете кашкавала на кубчета и го смесете със сметаната и щипка черен пипер.

Сипете върху всяка гъба от сместа (оформете на купчинка). Печете ястието на 190 градуса за около 20 минути.

Месната изненада е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: