Крекери от семена с арабски привкус

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
150
1k
431
466
2
26/08/2019
"Перфектните крекери за похапване през целия ден "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 009
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • семена - 300 г микс*
  • сол
  • заатар - 2 ч.л.
  • вода - около 1/2 ч.ч.
* мерки и количества
Крекери

Начин на приготвяне

*Семената са микс от чиа семена, тиквено семе, слънчогледово семе, сусамено семе. Чиа семената да бъдат поне 35-40 г, останалите семена добавете в съотношение според вкуса ви, така че да достигнете 300 г.

Всички съставки изсипете в купа и разбъркайте добре. Оставете на страна за 15-20 минути да се накиснат добре. Трябва да се получи лепкава смес. Ако се налага, добавете още няколко лъжици вода.

Разточете сместа между два листа хартия за печене, като може да ги намажете леко със зехтин предварително, за да не залепне сместа.

Отлепете горния лист хартия и преместете долния в тавичка за печене. Печете в предварително загрята на 175°С фурна за 20 минути.

Извадете тавичката и разрежете вече леко опечената смес на няколко големи парчета, така че да ви е удобно да ги обърнете.

След като ги обърнете, разрежете крекерите на малки квадратчета и върнете обратно във фурната за още около 20-25 минути или докато семената се опекат и се получат хрупкави крекери.

Забележка: Аз прекалих с водата, така че ако и при вас се получи така, просто оставете сместа в гевгир за няколко минути, за да се отцеди излишната вода.

Невероятни са в комбинация с хумус, а потопени в малко мед, просто не мога и да ви опиша!

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар