Начин на приготвяне
За този нахут и телешко с арабски привкус нарязваме телешкото на малки парченца и подправяме със солта, черния пипер, доматите, ракията, Гарам масалата и кетчупа.
Разбъркваме и оставяме да се маринова за няколко часа в хладилника.
Загряваме мазнината, добавяме лука и готвим в продължение на 3-4 минути.
След това добавете кърито на прах.
Готвим на средна температура, за да може кърито да освободи пълния си аромат.
След 4-5 мин увеличаваме топлина и добавяме маринованите парчета телешко месо заедно с маринатата. Добавяме водата и бульона. Захлупваме манджата и оставяме да заври.
Когато месото е почти готово, добавяме нахута.
Оставяме нахута с месо да къкри до желаната гъстота на соса.