Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Манджи»Нахут и телешко с арабски привкус

Нахут и телешко с арабски привкус

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Нахут и телешко с арабски привкус
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
200 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • домати - 1
  • вода - 2 ч.ч.
  • телешки бульон - 1
  • нахут - 1 консерва (400 г)
  • къри - 2 с.л. на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • ракия - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този нахут и телешко с арабски привкус нарязваме телешкото на малки парченца и подправяме със солта, черния пипер, доматите, ракията, Гарам масалата и кетчупа.

Разбъркваме и оставяме да се маринова за няколко часа в хладилника.

Загряваме мазнината, добавяме лука и готвим в продължение на 3-4 минути.

След това добавете кърито на прах.

Готвим на средна температура, за да може кърито да освободи пълния си аромат.

След 4-5 мин увеличаваме топлина и добавяме маринованите парчета телешко месо заедно с маринатата. Добавяме водата и бульона. Захлупваме манджата и оставяме да заври.

Когато месото е почти готово, добавяме нахута.

Оставяме нахута с месо да къкри до желаната гъстота на соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: