Начин на приготвяне
Пъдпъдъците сварих в тенджера под налягане заедно с нарязаната глава лук.
Прецедих бульона, прибавих струя зехтин и върнах в него обезкостеното пъдпъдъче месо.
Добавих 1 настърган на едно ренде морков, 2 нарязани на кубчета средно големи картофа, нарязани дръжки от 2 стръка целина, 2 с.л. сушени червени чушки /може да използвате и пресни/.
Когато зеленчукът се свари, сложих да се развари и шепа фиде.
Овкусих супата с малко суха чубрица и сол на вкус, след което застроих с 1 яйце, разбито в малко оцет и 1/2 кофичка кисело мляко.
Върнах супата от пъдпъдъци да заври на слаба степен на котлона...и това е.
Получи се разкошна супа от пъдпъдъци!
Вижте също как да си направите пъдпъдъци на скара или любимите пъдпъдъци по ловджийски.