Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от пъдпъдъци със застройка

Супа от пъдпъдъци със застройка

Супа от пъдпъдъци със застройка
Снимка: Янка Димова Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. целина - 2 стръка
  • чушки - 2 с.л. сушени или пресни
  • фиде - 1 шепа
  • зехтин
  • чубрица
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците сварих в тенджера под налягане заедно с нарязаната глава лук.

Прецедих бульона, прибавих струя зехтин и върнах в него обезкостеното пъдпъдъче месо.

Добавих 1 настърган на едно ренде морков, 2 нарязани на кубчета средно големи картофа, нарязани дръжки от 2 стръка целина, 2 с.л. сушени червени чушки /може да използвате и пресни/.

Когато зеленчукът се свари, сложих да се развари и шепа фиде.

Овкусих супата с малко суха чубрица и сол на вкус, след което застроих с 1 яйце, разбито в малко оцет и 1/2 кофичка кисело мляко.

Върнах супата от пъдпъдъци да заври на слаба степен на котлона...и това е.

Получи се разкошна супа от пъдпъдъци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: