Начин на приготвяне
Почистете пъдпъдъците и ги сложете да се сварят в 1, 5 л вода. След това отделете месото, накъсайте го и запазете бульона.
Накълцайте праза и сложете да се запържи в 4 с.л. мазнина в отделна тенджера. Добавете нарязаните моркови и долейте бялото вино.
След 5-6 минути посолете и добавете счукания карамфил. Долейте бульона, прибавете обелените и нарязани картофи и оставете да ври до омекване на картофите.
Добавете накъсаното месо от пъдпъдъците, кърито, куркумата и след още 5 минути свалете супата от котлона. Накрая разбъркайте супата от пъдпъдъци с пресен или сух магданоз.
Вижте също как да си приготвите пъдпъдъци по ловджийски и вкусни пъдпъдъци с бяло вино.