Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Панирани миди на шишче

Панирани миди на шишче

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Панирани миди на шишче
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Търсим доброволец, който да седи до печката и да пържи мидите, ние ще отговаряме за изяждането им"

Необходими Продукти

  • миди - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две.

В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце. Белтъкa разбийте с щипка сол за 3-4 мин.

Към жълтъка прибавете 2 равни с.л. брашно, бирата и щипка сол. Разбийте с кухненска тел до получаване на гъста каша. Прибавете разбития белтък и хомогенизирайте добре продуктите.

Загрейте олио. Потопете шипчетата в панировката и изпържете до златисто.

Извадете панираните миди върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Счукайте на едро кедровите ядки. Добавете ги в киселото мляко. Овкусете със сол, пресована скилидка чесън и 3 с.л. лимонов сок.

Поднесете панираните миди на шишче топли с купичка млечно-чеснов сос!

Да ви е сладко!

Източник на рецепта италианското кулинарно списание La cucina italiana!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: