Начин на приготвяне
Краставичките изваждаме от буркана и оставяме за кратко в гевгир да се изцедят от излишния сок.
През това време приготвяме панировката.
Разбиваме в купа яйцата с бирата, добавяме сол, черен и червен лют пипер и достатъчно количество сол. Прибавяме постепенно брашно, докато сместа получи гъстотата на боза. Целта е панировката да бъде с пикантно-солен вкус, така че я опитайте на вкус, когато е готова.
Овалваме всяка краставичка в брашно, нанизваме ги една по една на шишчетата и включваме котлона, за да загрее достатъчно олиото в тигана.
С лъжица поливаме готовите шишчета с панировката, докато покрие навсякъде. Леко отцеждаме и прехвърляме в тигана със загрятото олио.
Пържим мезето до зачервяване и обръщаме и от двете страни.
Поднасяме горещи или поохладени леко, но задължително с достатъчно количество студена бира.
Добър апетит и наздраве!
Панираните бейби кисели краставички на шишче са готови.