Начин на приготвяне
Картофът и яйцата се сваряват и се обелват.
Картофът се намачква със 2-3 с.л. зехтин, сол, черен пипер и счукан на паста чесън.
Полученото пюре може да не е съвършено гладко. От него се оформят подобни на кюфтенца бомбички и се подреждат в плато/а за сервиране.
Върху всяка картофена бомбичка се слагат снопчета от така полезната и свежа салата Валериана, предварително овкусена с малко сол, зехтин и лимонов сок, ако ще се поднася яйчената салата на момента.
Отгоре се поставят сварените и нарязани на четвъртинки яйца и между тях резени авокадо. Поръсва се със зехтин, лимонов сок и сол и хубавата здравословна салата се поднася, докато е свежа.
Поради комбинацията с картофеното пюре тази здравословна яйчена салата може да послужи като единствено ястие - например лека вечеря или здравословен обяд.