Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука и целината на ситно, а моркова, чушките, домата и картофите - на кубчета.
В тенджера нагрейте олиото и запържете нарязаните лук заедно с чушката, моркова и целината до лека промяна на цвета им.
Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте около 2 литра топла вода.
Прибавете нарязаните картофи и варите на слаб огън до пълното им омекване.
Прибавете измитите предварително маслини и обеления и нарязан на малки кубчета домат, варите за около 10 минути.
Накрая на готвенето на картофената яхния посолете на вкус и поръсете със ситно нарязания джоджен и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете картофената манджа от котлона.
Оставете селската картофена манджа с маслини настрани при затворен капак за около 20 минути преди сервиране.