Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Селска картофена манджа с маслини

Селска картофена манджа с маслини

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Селска картофена манджа с маслини
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • целина - 3 - 4 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • картофи - 4 бр.
  • маслини - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр. добре узрял
  • джожден - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и целината на ситно, а моркова, чушките, домата и картофите - на кубчета.

В тенджера нагрейте олиото и запържете нарязаните лук заедно с чушката, моркова и целината до лека промяна на цвета им.

Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте около 2 литра топла вода.

Прибавете нарязаните картофи и варите на слаб огън до пълното им омекване.

Прибавете измитите предварително маслини и обеления и нарязан на малки кубчета домат, варите за около 10 минути.

Накрая на готвенето на картофената яхния посолете на вкус и поръсете със ситно нарязания джоджен и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете картофената манджа от котлона.

Оставете селската картофена манджа с маслини настрани при затворен капак за около 20 минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: