Салата Риголето

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата Риголето
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Симфонията от вкусове в чинията ще отговори на въпроса ви защо тази салата се казва именно така"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 100 - 120 г свежи листа (микс)
  • рукола - 30 г
  • риба тон - 100 г от консерва
  • домати - 1 бр. (може и няколко чери)
  • краставици - 1 бр. средно голяма
  • царевица - по желание, на вкус
  • яйца - 1 - 2 бр. твърдо сварено
  • зехтин - около 5 с.л.
  • балсамов оцет - на вкус, бял
  • сол - на вкус
  • майонеза - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. сушен (или риган, копър, естрагон..)
  • лимонов сок - 3 с.л. или на вкус
  • маслини - за украса, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре листните зеленчуци.

Почистете и нарежете домата и краставицата и смесете със зелената салата и зрънца сварена царевица (по желание), овкусете със сол, зехтин и бял балсамов оцет.

Сложете ги в салатиера и отгоре разпределете рибата тон добре отцедена от течността в консервата.

Подредете резени яйца и маслинки.

Майонезата смесете с магданоза и лимоновия сок и добавете на места върху салатата Риголето.

Свежа и много вкусна салата с риба тон!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: