Начин на приготвяне
Какъв по-успешен старт за деня е да го посрещнем със здравословна закуска.
Разнообразната комбинация от всички тези съставки е един от начините да посрещнем сутринта с позитивно настроение.
Основата е от киноа и мюсли, които сме гарнирали с йогурт. Него можете да подсладите с малко ароматно малиново желе.
Преди да сварим киноата, я накисваме във вода за около 30 минути. Отцеждаме през цедка и я сваряваме в съотношение 2:1.
Термичната ѝ обработка е на умерена температура, около 7-8 минути. През това време житната култура ще набъбне и ще увеличи своя обем четири пъти.
Тя е една от най-богатите на протеин храни и е препоръчително да бъде включена в диетичния режим на вегетарианците, а и не само. Съдържа в себе си всички девет незаменими аминокисилини и почти два пъти повече фибри, отколкото всички останали зърнени храни.
Богата е на желязо, лизин, магнезий, манган, рибофалвин B2.
Плодовете са съобразени със сезона, като тях можете да замените или прибавите други по ваш вкус и избор.
Добре е към тях да прибавите ядки, които ще ви заредят с необходимите омега-3 мастни киселини и други важни елемент от здравословната диета.
Ако хапвате поне част от тях по-често, тялото ви ще ви бъде много благодарно.
Можете да прибавите лешници, тиквени семена и други, като задължително ги накисвате ядките предварително.
Фурмите и смокините са добър източник на витамини и минерали. Богати са на фибри и са естествен заместител на захарта.
Прясно изцеденият портокалов сок, ще внесе свежа цитрусова нотка и ще ви ободри, зареждайки ви с вит. С и други микроелементи.