Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват, посоляват се и се оставят да се отцедят от водата. Чесънът и лукът се почистват и се режат на ситно.
Копърът се почиства от дръжките и също се реже на ситно. Кашкавалът се настъргва на фино ренде.
Всички продукти за блата се слагат в купа, като тиквичките се отцеждат допълнително от водата с помощта на ръцете.
Кръгла тавичка се застила с хартия за печене, която се намазва с малко зехтин.
След като блатът е готов, се изсипва в тавичката и се заравнява добре. Пече се в предварително загрята на 200 °C фурна до златист загар. През това време се приготвят продуктите за гарниране на пицата.
Гъбите се обелват и се нарязват на филийки. Кашкавалът се настъргва на фино ренде. Синьото сирене и сиренето с босилек и чесън се нарязват на дребни кубчета.
Моцарелата се реже на филийки. Чери доматите се нарязват на четвъртинки. След като блатът се е запекъл, се изважда и се гарнира с продуктите, като аз редувах чери домати, гъби, моцарела, синьо сирене, сирене с босилек и чесън и накрая обилно поръсих с кашкавал.
Връща се във фурната до приятен златист загар на кашкавала.
Много вкусна запеканка с тиквички се получи. Заслужава си времето. Опитайте богата здравословна запеканка с тиквички и ще очаквам вашата обратна връзка. Да ви е вкусно!