Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Киноа пудинг с малиново кули

Киноа пудинг с малиново кули

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Киноа пудинг с малиново кули
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
72 мин.
Порции
4
"Киноа пудинг с малиново кули - за тази комбинация не се бяхме и сещали, но изненадата е наистина страхотна"

Необходими Продукти

  • киноа - 160 г
  • кокосово мляко - 300 мл
  • портокалов сок - 300 мл натурален, прясно изцеден
  • банани - 1 бр.
  • фурми - 50 г без костилките (може и стафиди)
  • ванилова захар - 8 - 10 г (или 1 шушулка ванилия)
  • Малиново кули
  • малини - 300 г пресни
  • захар - 100 г (или до 150 макс. на вкус)
  • лимонов сок - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте заедно кокосовото мляко и портокаловия сок. Когато закъкрят, сложете киноата, предварително измита.

Ако ползвате шушулка ванилия, добавете зрънцата ѝ, ако пък залагате на ванилова захар, сипете пакетчето в течността.

Варете на умерен огън 15-20 минути, нужно ни е зрънцата киноа да се сварят малко повече от обичайното.

Бъркайте периодично към края, защото течността ще се поеме и не трябва да загаря.

Когато е готова, сложете банана - намачкан, и фурмите - смлени.

Разбъркайте добре и разпределете сместа за пудинга в 4 керамични чашки, предварително леко намазнени с масло.

Загрейте фурната до 160 градуса и поставете вътре пудингите с киноа на водна баня за 35 минути.

През това време направете кули от ароматни малини.

За него сложете на котлона измитите малинки, захарта и лимоновия сок. Варете 6-7 минути, след това пасирайте и по желание прецедете.

Оставете малиновото кули да се охлади, докато и пудингите са готови и също изстиват, но при поднасяне, може и да ги оставите леко топли, защото са прекрасни по този начин.

Обърнете в десертни чинийки, залейте пудинга с киноа с малиновото кули и сервирайте.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: