Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с песто от тиквички

Пица с песто от тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пица с песто от тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"За всички, които обичат италианската кухня, а и за всички останали - непременно ще станете нейни привърженици, щом опитате тази пица с песто от тиквички"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • вода - 180 мл.
  • мая от кубче - 8 г
  • сол - 1 ч.л. равна
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - щипка
  • за гарниране
  • песто от тиквички - 100 г
  • моцарела - 125 г
  • домати - 4 бр. сорт пикадили или чери
  • маслини - шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното. Разтворете маята в топлата вода с щипка захар. Излейте я при брашното, добавете зехтина и започнете да месите.

Когато брашното се оформи, в тесто сложете солта. Продължете да месите още около 10 мин.

Готовото тесто за пица поставете в набрашнена купа, намажете го със зехтин и покрийте с парче найлон и кърпа.

Оставете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

Прехвърлете втасалото тесто на набрашнена повърхност. Разточете на кръг.

Намажете с песто от тиквички, накъсайте моцарелата и я сложете върху пестото, наредете кръгчета домати и маслини.

Изпечете пицата на 250°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин.

Да ви е сладко с тази пица с песто от тиквички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: