Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Орехово песто с тиквички и чесън

Орехово песто с тиквички и чесън

иваива
Новак
4218
Орехово песто с тиквички и чесън
Снимка: ива
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
19 мин.
Общо
39 мин.
Порции
3
"Песто от тиквички, каквото всеки иска да опита поне веднъж през живота си"

Необходими Продукти

  • орехи - около 250 г
  • тиквички - 1 бр. /не много голяма/
  • чесън - според вкуса /аз слагам повечко, защото обичаме /
  • моркови - 1 бр.
  • сирене - около 150 - 200 г
  • маслини - 10 - тина бр., без костилки
  • лимони - 1/4 бр.
  • босилек - 10 - тина листенца /или друга зеления, например магданоз, коприва и др./
  • зехтин - 2 - 3 лъжици
  • сол - според вкуса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се нарязва на парчета и се сварява. После се отцежда и се слага в блендер. Всички останали продукти се добавят в суров вид, смилат се в блендера или се пасират.

При липса на блендер трябва да се счукат едно по едно в дървено хаванче, след което да се омесят и подправят с лимонов сок, зехтин и сол.

И понеже днес нямах под ръка свежи зелени подправки, сложих в пестото сушени и смлени на прах: босилек, тлъстига, здравец - 3-4 щипки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: