Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладка пица с маскарпоне и боровинки

Сладка пица с маскарпоне и боровинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сладка пица с маскарпоне и боровинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Мнението по въпроса си за сладките пици може да споделите едва когато изядете поне две парчета от тази"

Необходими Продукти

  • За блат
  • брашно - 450 г бяло + за поръсване на плота
  • пълнозърнесто брашно - 75 г
  • мая - 25 г жива
  • вода - 280 мл
  • зехтин - 30 г
  • захар - 15 г
  • сол - ч ч.л. равни
  • масло - 2 с.л. разтопено, за намазване
  • кафява захар - 2 с.л. с връх за поръсване
  • Плънка
  • маскарпоне - 240 г
  • лимони - 1 бр.
  • боровинки - 300 г пресни
  • пудра захар - 60 - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашната се пресяват в купа. Прави се кладенче, в което се налива леко затоплената вода и зехтинът. В течността се разтваря захарта и маята. Разбърква се и се добавя накрая солта.

Замесва се гладко еластично тесто, което се оформя на топка и се оставя в намазнена купа, за да втаса 1 час.

Втасалото тесто се разделя на две равни части и всяка се разстила с пръсти върху хартия за печене в две тавички. Разстилането става с натиск на пръстите от средата към краищата, докато се оформи кръгъл тънък блат.

Блатовете за нашите сладки пици се намазват с масло, поръсват с кафява захар, почиват 5 минути и се запичат в предварително загрята на 230 градуса фурна.

През това време се разбива маскарпонето с пудрата захар, 2-3 с.л. лимонов сок и кората от 1 лимон, настъргана на много фино ренде за цитруси.

Блатовете се изваждат от фурната след изминалите 5 минутки и се намазват с крема от маскарпоне. Отгоре се разпределят пресните боровинки.

Пиците се пъхат отново във фурната (заедно или на два пъти, зависи от фурната ви) и се пекат 8-10 минути на същата температура. Боровинките трябва да се разпукат.

Готовите сладки пици с маскарпоне и боровинки се поднасят на момента, докато са топли.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: