Сладка пица с маскарпоне и боровинки

29/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Брашната се пресяват в купа. Прави се кладенче, в което се налива леко затоплената вода и зехтинът. В течността се разтваря захарта и маята. Разбърква се и се добавя накрая солта.

2. Замесва се гладко еластично тесто, което се оформя на топка и се оставя в намазнена купа, за да втаса 1 час.

3. Втасалото тесто се разделя на две равни части и всяка се разстила с пръсти върху хартия за печене в две тавички. Разстилането става с натиск на пръстите от средата към краищата, докато се оформи кръгъл тънък блат.

4. Блатовете за нашите сладки пици се намазват с масло, поръсват с кафява захар, почиват 5 минути и се запичат в предварително загрята на 230 градуса фурна.

5. През това време се разбива маскарпонето с пудрата захар, 2-3 с.л. лимонов сок и кората от 1 лимон, настъргана на много фино ренде за цитруси.

6. Блатовете се изваждат от фурната след изминалите 5 минутки и се намазват с крема от маскарпоне. Отгоре се разпределят пресните боровинки.

Пиците се пъхат отново във фурната (заедно или на два пъти, зависи от фурната ви) и се пекат 8-10 минути на същата температура. Боровинките трябва да се разпукат.

7. Готовите сладки пици с маскарпоне и боровинки се поднасят на момента, докато са топли.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар