Начин на приготвяне
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците заедно със захарта.
След като сме ги разбили, добавяме жълтъците към тях и доразбиваме с миксера.
Добавяме брашното, в което сме сложили белтъците, и разбиваме отново до получаването на хомогенна смес.
Слагаме хартия за печенe на кръгла тава с махащо се дъно и я намазняваме с олио. Изсипваме сместа за блата на нашето парфе и печем за около 20 минути, проверете с клечка за зъби, ако клечката е суха, блатът е готов. Не отнема много време да се опече блатът, така че го следете.
Оставете блата да се охлади и си пригответе крема за парфето. В дълбока купа изсипете сладкарската сметана и разбийте с миксер за около 5 минути. Добавете заквасената сметана и пудрата захар и доразбиваме с миксера.
Разтваряме желатина в кафяна чашка със студена вода, разбъркваме го и когато набъбне, го затопляме в микровълновата за около 10 секунди, като внимавате да не кипне желатинът.
След като сме разбили хубаво крема, добавяме желатина към него и разбъркваме с лъжица. Накрая прибавяме сладкото от боровинки към крема, разбъркайте внимателно с лъжица и изсипете сместа върху изпечения блат.
Загладете с лъжица и пъхнете боровинковото парфе в хладилника за 1 час. След като се стегне боровинковото парфе, махаме стените на формата за торта и отгоре украсяваме с пресни боровинки.
Да ви е сладко!
Коментари