Начин на приготвяне
Сипете 100 мл прясно мляко в съд, а другото отделете засега. Добавете нишестето и жълтъците и разбийте с телена бъркалка.
Отделеното мляко сложете в тенджера и стоплете със захарта да се разтопи. Щом заври, го махнете от огъня. Прибавете към сместа с жълтъците и отново сложете на котлона за десет минути.
След като времето отмине, махнете от котлона и сипете ванилията и маскарпонето. Разбъркайте вкусния млечен крем.
Сипете боровинките захарта и водата в касерола на котлона, щом заври, намачкайте плодовете. Намалете огъня и сварете до сгъстяване на домашното боровинково сладко и свалете от котлона.
Вземете по 1 с.л. от сладкото и сложете в приготвените купички с крем. Внимавайте да не се смесят.
Насладете се на чудесния Крем Боровинково Маскарпоне!