Начин на приготвяне
Малините, листата от мента и захарта за сиропа се смилат в блендер.
Слагат се на котлона да поврят 3-4 минутки, добавя се лимоновият сок и сместа се оставя да се охлади.
Маскарпонето, киселото мляко и пудрата захар се разбиват на гладко кремче.
Разпределя се в купички или голям съд подходящ за замразяване и се прибира във фризер за минимум 4 часа.
Ако слагате в купички индивидуални порции, може да налеете на дъното на всяка по малко от малиновия сироп. Останалият се полива отгоре при сервиране.
Сладоледът се гарнира още с пресни малини за разкош.
В случай че сте замразили цялото количество, преди да поднесете, разрежете на блокове и пуснете сладоледа с маскарпоне за няколко минути в шейкър кана или блендер и тогава разпределете в купички и полейте с малинов сироп.
Да ви е сладко с този сладолед с маскарпоне и малини!
* Десерта може да се консумира и като кремче без да се замразява. И по двата начина е прекрасен.