Начин на приготвяне
Пригответе блата, като разбиете яйцата със захарта. Към тях прибавете брашното, какаото и бакпулвера. Добавете есенцията и разбъркайте добре.
Изсипете сместа в тава (от печката) застлана с хартия за печене.
Печете блата на 180 градуса около 20 минути (не го препичайте). Извадете го и оставете да се охлади.
В тенджерка сипете малините, захарта и водата. Варете ги до сгъстяване (15 минути), оставете да се охлади. Разбийте сметаната с пудрата захар.
Към нея добавете маскарпонето, заквасената сметана и ванилията. Разбийте за кратко, колкото да се смесят. Изрежете от блата кръгчета с диаметър 7-8 см. Поставете кръгче в чиния, поръсете го леко с кафе и намажете с конфитюра от малини.
Поставете второ кръгче от блата, пак малко кафе и намажете с крем. Покрийте с трето кръгче от блата. Намажете цялата тортичка с крем. Така направете и с останалите продукти.
Оставете да се охладят.
Сметаната се загрява на котлона. Свалете и добавете шоколада. Бъркайте, докато стане гладка и лъскава смес.
Извадете мини тортите от хладилника и ги наредете върху решетка поставена върху купа. Залейте ги с получената глазура.
Отстрани ги поръсете с шоколадови пръчици и върнете в хладилника да да се стегнат напълно. Украсете по ваше желание.
Мини шоколадовите торти с малини и маскарпоне са готови.
Коментари