Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини торти»Мини шоколадови торти с малини и маскарпоне

Мини шоколадови торти с малини и маскарпоне

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мини шоколадови торти с малини и маскарпоне
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ето така се прави - всеки гост да си знае тортичката и да не поглежда към чуждата"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 70 г
  • какао - 40 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • есенция - 1/2 капсула ром
  • за сиропиране
  • кафе - прясно сварено и охладено
  • за крема
  • маскарпоне - 200 г
  • сметана - 150 мл
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • за малиновия слой
  • малини - 200 г
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • за глазурата
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе блата, като разбиете яйцата със захарта. Към тях прибавете брашното, какаото и бакпулвера. Добавете есенцията и разбъркайте добре.

Изсипете сместа в тава (от печката) застлана с хартия за печене.

Печете блата на 180 градуса около 20 минути (не го препичайте). Извадете го и оставете да се охлади.

В тенджерка сипете малините, захарта и водата. Варете ги до сгъстяване (15 минути), оставете да се охлади. Разбийте сметаната с пудрата захар.

Към нея добавете маскарпонето, заквасената сметана и ванилията. Разбийте за кратко, колкото да се смесят. Изрежете от блата кръгчета с диаметър 7-8 см. Поставете кръгче в чиния, поръсете го леко с кафе и намажете с конфитюра от малини.

Поставете второ кръгче от блата, пак малко кафе и намажете с крем. Покрийте с трето кръгче от блата. Намажете цялата тортичка с крем. Така направете и с останалите продукти.

Оставете да се охладят.

Сметаната се загрява на котлона. Свалете и добавете шоколада. Бъркайте, докато стане гладка и лъскава смес.

Извадете мини тортите от хладилника и ги наредете върху решетка поставена върху купа. Залейте ги с получената глазура.

Отстрани ги поръсете с шоколадови пръчици и върнете в хладилника да да се стегнат напълно. Украсете по ваше желание.

Мини шоколадовите торти с малини и маскарпоне са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Изглежда много вкусно.
07.07.2023 20:57